Aktiviteter i Stockholm

Ska du resa till Sveriges huvudstad Stockholm och funderar på vad som finns att göra där? Kanske ska hela familjen med, eller är ni ett gäng kompisar som ska tillbringa tid där? Stockholm är en storstad som har mycket att erbjuda. Stockholm brukar ibland kallas för ”Nordens Venedig” eftersom det är en stad som är uppbyggd till stor del på öar och vatten. Tack vare den fantastiska naturen och de vackra vyerna är det roligt att bara gå omkring i Stockholm, vad sägs om en inspirerande promenad på gröna Djurgården?

Kul alla säsonger

Parkudden_djurgardenPrecis som många andra städer i Sverige lever Stockholm upp på sommaren. Ibland brukar stockholmare avfärdas som hårda och kalla men det kan man inte säga under juni, juli och augusti. Så fort solen kommer fram kliver stockholmarna ur sina svarta kläder och sätter sig på uteserveringar runtom i staden. Den stora nöjesparken Gröna Lund brukar vara tätt befolkad från öppning till stängning och där kan även du och ditt sällskap tillbringa en hel dag med att åka karuseller och äta sockervadd. Eller vad sägs om att hoppa på en skärgårdsbåt och åka ut till Fjäderholmarna för att njuta av naturen? Ta med picknickmat och en filt, där är det nämligen populärt att stanna hela dagen. I Stockholm finns många Hoppfulla sommaraktiviteter – här är allt som erbjuds till Sollefteås … – och folk från alla andra ställen i Sverige naturligtvis. Att boka ett bord på en restaurang är en återkommande favorit för många och i Stockholm finns det många matställen att välja mellan.

Stockholm med omnejd

Det finns många saker att göra i Stockholm, förutom den sedvanliga shoppingen och restaurangbesöken. Om du är ute efter mer fartfyllda aktiviteter finns det gokart-banor bara ett stenkast bort, i någon av förorterna. En av de bästa aktiviteterna för en person som aldrig har varit i Stockholm är att inte boka upp för mycket utan vandra omkring och se vad omgivningen har att erbjuda. I och med närheten till vattnet är Stockholm en pittoresk stad, även om den är väldigt stor. Under alla säsonger är det populärt att ta sig ut på Djurgården för att uppleva naturen och för att kanske gå på en konsert på Cirkus. Vill du uppleva äkta parkteater som var vanligt förr i tiden? Då ska du ta dig till just Djurgården eller Vitabergsparken på Södermalm som ofta spelar upp kända revyer under sommarmånaderna. I Stockholm finns nästan alla aktiviteter du kan önska dig, det är bara att packa väskan och fara iväg.