Klassiska gator i Stockholm

Stockholm är en gammal stad som ruvar på många hemligheter. Människor som för längesedan verkat i staden och nu är borta har lämnat spår efter sig. En del har fått gator uppkallade efter sig medan andra bara lever kvar i sägnerna. Vissa gator är legendariska för saker som hänt och som därigenom blivit inristade i stadens historia. Ett exempel på det är Olof Palmes gata som tidigare hette Tunnelgatan men efter mordet bytte namn. Stockholm har många klassiska gator som är kända för andra saker än enbart spelet Monopol. Kan du dessa fakta om Stockholms gator?

Stockholms snuskigaste gator

Stockholms gator har ändrat karaktär genom åren. Området Klara revs på 60-talet och just nu bevittnar staden åter igen en ny byggnadsexplosion på bekostnad av historia. En levande stad byter skepnad då och då. Malmskillnadsgatan är en ökänd gata i Stockholm. Anledningen är inte så smickrande för det var här de prostituerade stod i hörnen, hårt sminkade och väntade på kunder. Idag är de flesta prostituerade borta eftersom sexhandeln i hög grad flyttat över till internet i det dolda. En annan snuskig gata är Hornsgatan men då är det snusk av annan karaktär, nämligen smuts. Hornsgatan är Stockholms absolut smutsigaste gata med höga halter av skadliga ämnen i luften.

Rakt ner till avgrunden

Stockholm är inte bara vatten och körsbärsträd. Det finns även farliga ställen att vistas på som stupar rakt ner i avgrunden och där du beroende på din hälsa bör iaktta försiktighet. Det är också en bra idé att ta del av tipsen på begravningsbyråtips.se innan du besöker dessa områden även om det råder feststämning på en av platserna. Vilken tror du är Stockholms farligaste plats? Många svarar säkert Rinkeby eller Järva men svaret är Stureplan. Här är det störst risk att utsättas för våldsbrott. En annan gata som lutar mot avgrunden fast på ett annat vis är Brännkyrkagatan på Södermalm. Det är Stockholms brantaste gata med en lutning på 22 %. Se upp på vägarna i storstaden med andra ord.