Stockholms museum

Till Stockholm lockas många turister från hela världen, likaså till våra populära museer.

Om man bestämmer sig för att gå på museum så finns det ett enormt utbud i Stockholm, för alla människor oavsett ålder, kön och intresse. De flesta museer har dessutom fri entré, som infördes den 1 september 2016. Det finns även kvällsöppna museer om man inte har tid att gå på dagen.

Här är några av Stockholms populäraste museer:

Naturhistoriska riksmuseet

Här får du mer kunskap om naturen och dess historia och se allt från nära håll. Du kan återuppleva historien och få se fossiler och dinosaurier, följa med till Polartrakterna och uppleva Arktis och Antarktis. Vi får även se hur människans resa började.

Tekniska museet

Det här är ett museum för hela familjen där alla kan utforska spännande utställningar, knepiga utmaningar och experimentera med nya smarta idéer. Här kan man utforska dåtidens, nutidens och framtidens teknik.

Vasamuseet

Året var 1628 då skeppet Vasa nästan omedelbart sjönk på sin första riktiga resa. 333 år senare tillvaratogs skeppet och finns nu att beskåda på Vasamuseet. Vasamuseet utsågs 2018 till Stockholms favoritmuseum. Man får uppleva regalskeppet precis som det var innan det sjönk. Se människorna som dog ombord på skeppet, hur Vasa hittades och bärgades och se hur det var att leva på ett 1600-tals krigsskepp.

Nordiska museet

Här utforskar du traditioner och livsstil i Norden från 1500-talet och framåt, allt från kläder, till mat och boende, hur vardagen såg ut då o.s.v. Du får även ta del av samernas historia.

Armémuseum

Här får du lära dig om Sveriges militära historia, allt från medeltiden och framåt. Du kan se gamla vapen, och soldatuniformer, och hur kriget påverkade människorna genom tiderna.

Medeltidsmuseum

Här får du se hur människor levde på medeltiden.

Etnografiska museet

Här får du ta del av olika kulturer och föremål från andra länder.

Moderna museet

Det här är ett museum för alla konstälskare. Här får man ta del av konst genom film, skulpturer, filmer, grafik mm.

Junibacken

Junibacken är ett museum för alla små och stora barn. Ett lekfullt museum som väcker alla barns sinnen. Här kan man upptäcka och leka samt dras med in i den underbara sagovärlden.

Postmuseum

Här får man se gamla frimärken och postbussar, leka postkontor och se hur 20-talets post såg ut.

Vikingamuseet

Här får man se hur människorna levde under vikingatiden och ta del av en berättelse från 900-talet om en familjs liv. se vad man åt och vilka kläder man hade på.

Abba The museum

Hit lockas turister från hela världen för att se ABBA. Här får man ta del av deras scenkläder, instrument, fotografier och guldskivor. Du får se hur du klär dig i deras scenkostymer och känna dig som den femte medlemmen i bandet. Här kommer du att få känna dig som en stjärna.

Stockholm är så mycket mer än museer, med flera världskända företag runtom i världen. Tack vare detta faktureringsprogram så går det smidigare för alla företagare att sköta sina fakturor.