Restauranger i Stockholm

För den som är sugen på något riktigt gott är Stockholm rätt stad att vara i. Här finns nämligen en uppsjö av restauranger, med något för alla smaker. En av de bästa restaurangerna i stan enligt matkritiker är Vassa Eggen som ligger på Birger Jarlsgatan. Vassa Eggens specialitet är kött, och för den som verkligen är en köttgourmet och är villig att betala för att få det serverat på bästa möjliga sätt är Vassa Eggen värt ett besök. Man får nämligen vad man betalar för på denna restaurang: priserna gräver djupa hål i ens plånbok, men rätterna är av högsta kvalitet. En entrecote på 300 gram kostar 610 kronor, och en på 600 gram 1220 kronor. Älskar man kött är det värt pengarna, men man bör inte lägga ner sina surt förvärvade slantar på något annat på denna restaurang: det är nämligen inte värt det höga priset.restaurant-449952_1280

För den som letar efter en lite enklare upplevelse men ändå vill äta god mat kan Café Facile på Odengatan vara rätt restaurang. Här är det ständigt fullt med folk, vilket är ett bevis på att något med restaurangens koncept fungerar. Personalen är trevlig men lite burdus, stämningen intim och personlig. På menyn finns bara tio rätter, men de byts ut ofta. I fransk bistrostil ritas menyn upp på en griffeltavla, vilket förstärker dess flyktiga intryck. Boka bord långt i förväg om du vill göra ett besök på denna restaurang.

Mormors kök på Östermalm serverar man varken flott kött eller fransk bistromat, utan enkel, polsk husmanskost till hyggliga priser. Restaurangens namn är inte bara ett påhitt, utan verklighet: i köket på restaurangen står mormor Josefina Frackowiak och överser matlagningen. Det är en kvarterskrog av den gamla skolan, sådana som finns i de flesta europeiska städer men som av någon anledning är utrotningshotade i Stockholm. För en kontinental men samtidigt hemmavan känsla ska man alltså bege sig till Mormors kök.

Om du ska anordna ett evenemang eller en fest och inte vill hyra en restaurang för ändamålet utan istället ha festen hemma eller i en lokal, kan catering vara ett bra alternativ. På Deliciouscatering.se kan du läsa mer om att hyra in catering till olika evenemang.